Opskriften på en god kantine

Mad er noget vi alle kan lide og i en travl hverdag, er en god kantine en livredder for mange af os. Men hvad skal der egentligt til for at skabe en succesfuld kantine, hvor medarbejdere kan nyde en god frokostpause i et behageligt miljø?

I dette indlæg vil vi tage et kig på opskriften på en succesfuld kantine.

 

Et varieret udvalg af mad

For at tilbyde noget for enhver smag, er det vigtigt at have et varieret udvalg af mad. Det betyder ikke kun forskellige kødtyper, men også vegetariske og veganske retter. Det er også vigtigt at være opmærksom på madallergier og -intolerancer, som fx gluten- eller laktoseallergi og have alternativer på menuen.

Alt i alt er det vigtigt, at udvalget af mad er sundt og velsmagende, uanset om det kød, fisk eller vegetar.

Se også: BA Service for hjælp til kantinedrift!

 

En hyggelig og indbydende atmosfære

At skabe en hyggelig atmosfære kan betyde noget forskelligt for forskellige mennesker, men generelt handler det om at skabe et behageligt miljø at spise i. Overvej at dekorere kantinen med planter, billeder eller farverige plakater. Det kan også være en god idé at indrette et område med siddepladser, hvor medarbejdere kan slappe af og nyde deres mad.

 

Sundhed og balance

Et sundt måltid kan betyde noget forskellige afhængigt, hvem du spørger, men det indebærer ofte at have en balance mellem kulhydrater, proteiner og fedt i måltidet. Overvej at tilbyde sunde snacks som frugt eller grøntsagsstænger som alternativ til kage og chokolade.

Det er også en god idé at have information om fx kalorieindhold eller næringsindhold i retterne, så medarbejderne kan træffe informerede valg.

 

God kundeservice

God kundeservice kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker, men det handler ofte om at have et smilende ansigt og hjælpsomhed. Overvej at stille en medarbejder til rådighed i kantinen, som kan hjælpe med spørgsmål eller sammensætning af menuen. Det er også vigtigt at have en god kommunikation og tage feedback imod fra medarbejderne, så kantinen kan tilpasses efter deres behov.

 

Et rimeligt prisniveau

Et varieret madudvalg og en sund og behagelig atmosfære kan være dyrt, men det er vigtigt at have et rimeligt prisniveau for at tiltrække flere medarbejdere til kantinen. Overvej at have en fast pris eller rabat for dem, der bestiller en menu eller en fast aftale for længere perioder.

 

Den gode kantineordning

At skabe en succesfuld kantine handler i bund og grund om at tilfredsstille medarbejdernes behov. Det handler om at have et varieret madudvalg, skabe en hyggelig og indbydende atmosfære, have fokus på sundhed og balance, tilbyde god kundeservice og have et rimeligt prisniveau.

Hvis kantinen opfylder disse kriterier, vil medarbejderne være mere tilbøjelige til at bruge den og værdsætte det som en integreret del af arbejdsmiljøet.