3 tips til privatleasing af bil

Synes du også, at det er lige dyrt nok at købe en ny bil? Så kan et alternativ være at privatlease en bil. Her lejer du en bil for en afgrænset periode og for et mindre beløb per måned. Og så kan du skifte øse, så tit det skal være.

 

Hvis man er mangemillionær, kan man naturligvis skifte bil, når humøret lige er til det. Det gælder til gengæld langt fra for den gennemsnitlige dansker. Her vil en ny bil som regel udgøre en stor investering, og man har bestemt ikke råd til at skifte den ud, som vinden blæser.

 

Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan få en bil. Tværtimod kan det være, at privatleasing er en god mulighed for dig. Her er 3 tips til den smarte lejeaftale.

1. Få ny bil igen og igen

Når du privatleaser, er et fantastisk tip at skifte bilen ud ofte. For hvorfor ikke, når nu du har muligheden for det? Med privatleasing aftaler du at leje bilen for en vis periode, og når perioden så ophører, kan du leje en ny, hvis det skulle have interesse. 

 

Det betyder, at du kan få en ny (brugt) bil en hel del oftere, end hvis du skulle ud at købe den fra ny hver gang. Du kan altså afprøve en lang række lækre modeller og prominente brands, som du altid har drømt om. Og selvom du lejer en brugt bil, kan den altså sagtens virke strålende ny og indbydende. 

2. Spar penge med privatleasing

Privatleasing kan gøres temmelig meget billigere end at købe en spritny Tesla eller Mercedes, og du skal heller ikke hoste op med hele beløbet fra start af. I stedet betaler du en førstegangsydelse, hvorefter du betaler et månedligt beløb. 

 

Faktisk kan leasingaftalen i høj grad skræddersys, så den passer til dit budget. Den månedlige udgift bestemmes således af faktorer som bilens brugsværdi, og hvor meget du ønsker at køre på en årlig basis. 

3. Undgå reparationer og uforudsete udgifter

Du kan i høj grad undgå besværlige reparationer og ubehageligt overraskende udgifter, når du leaser en bil. Det kan du, fordi det stadig er leasingfirmaet, der har det primære ansvar for bilen – du har bare brugsretten.

 

Når du leaser, får du derfor også en god serviceaftale med i købet, hvor leasingfirmaet blandt andet tager sig af vejhjælp. De kan som regel også hjælpe dig med diverse mekaniske udfordringer. Ja, kort sagt alt det kedelige!