Fakta om thor

Thor – Danmarkshistorien.dk

Thor

Som tordengud råder han over vejret, og bekæmpede civilisationens fjender, som fx jætter og trolde, og beskyttede gudernes og menneskenes land mod kaosuhyrer, …

Fem fakta om Thor, tordendguden | Europosters blog

Thor var nok den mest populære af alle guderne. Han synes at have haft en magt over vejr og vind, og var måske derfor en slags frugtbarhedsgud.

Et stort udvalg af plakater og vægkunst med mulighed for indramning af høj kvalitet. Stilfulde fototapeter, unikke gaver og officielt merchandise til de bedste priser. Udskriv dit eget foto, bliv inspireret og dekorér dit liv med os! 3+1 GRATIS.

Thor – Wikipedia, den frie encyklopædi

Thor er Odins søn. Han er den stærkeste og mest populære af de nordiske guder. Han har et stort, rødt skæg og et hidsigt temperament.

Vikingernes guder – nordisk mytologi – Nationalmuseet

Vikingernes guder – nordisk mytologi

17. nov. 2020 — Thor er krigsgud og dæmonbekæmper. Han forsvarer Asgård og Midgård mod kaoskræfterne, jætterne og Midgårdsormen. Hans centrale attribut er …

Vikingerne troede på de nordiske guder. Blandt andet Odin, Thor, Freja og Frej. Vikingernes religion.

Hvem er Odin og Thor og Loke? – Faktalink

Hvem er Odin og Thor og Loke? | faktalink

Thor er søn af guden Odin og gudinden Fjørgyn. · Thors navn findes på en række runesten og i skjaldedigte til hans ære, og navnet Thor · Mjølner symboliserer Thor …

Thor – Den Store Danske – lex.dk

Thor | lex.dk – Den Store Danske

10. okt. 2019 — oktober: Fup og fakta om Odin og Thor. Hør dagens afsnit af ‘Du lytter til Politiken’. Nordisk Film. Foto: …

Thor er en af de mest centrale guder i nordisk religion, i nogle kilder opfattet som Odins søn, gift med Sif. Thor er tordenens guddom. Navnet hentyder bl.a. til, at han som Agethor kører sin vogn, forspændt med to tænderskærende bukke, hen over himlen. .

TORDENGUDEN OG MJØLNER en Odins Fortælling

Odin fortæller og torden guden Thor og hans hammer Mjølner. Hvordan vikingerne tilbad ham og hvad han stod for. En nordisk gud som alle kender til.

Thor gik fra tordengud til følsom muskelmand – Religion.dk

Aktuelle, populære serier viser endnu en gang, at nordisk mytologi er godt skærmstof. I 2011 fortalte den populære Hollywoodfilm “Thor” historien om tordenguden til et bredt publikum – eller gjorde den? For har filmen overhovedet beholdt noget af den nordiske tordengud ud over navnet?

THOR var vikingernes mægtigste gud – Historienet.dk

THOR var vikingernes mægtigste gud | Historienet.dk

Læs alt om den hammersvingende søn af Odin, der knuser jætteskaller og skaber orden i universet – og så endda helt uden torden.

10. oktober: Fup og fakta om Odin og Thor – politiken.dk

Hør dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’.

Keywords: fakta om thor